tiistai 15. tammikuuta 2013

Uusia asukkaita ja hiihtoratsastusta


Vuoden vaihteen  tallin omistajat ja hevoset olivat ryhtyneet taas töihin, hoitajat valittelivat koulun alkua ja uudet alkeiskurssilaiset pääsivät tutustumaan ratsastuksen saloihin. Uusi vuosi oli myös tullessaan tuonut jotain uutta talliin. 10.1, kun Daw ja Kathreen lähtivät talliin tekemään aamutallia. Daw oli mennyt hoitamaan yksityispuolen hevosia, ja huomannut Nellan karsinassa jotain erilaista ja huutanut heti Kathreenin luokseen. Mitään mitätöntä Daw ei ollut nähnyt, sillä Nellan karsinassa pötkötteli pieni punainen piirtopäinen varsa.

Seuraavana päivänä oltiin kaikki tallilaiset koottu pirttiin varsan ristiäisiin. Siellä mietittiin pitkään nimeä pienelle varsalle, ja lopulta päätettiin nimetä varsa Blondiksi. Kauaa ei ehditty varsan syntymää juhlia, sillä tunnitkin piti pitää.  Tuntihevosista meinasi tulla pulaa, kun tuntilaisia oli ylen määrin, eikä Rontti, eikä Dumlekaan voinut osallistua, sillä molemmat hevoset olivat onnistuneesti pudottaneet kenkänsä tarhaan. Kenkiä ei millään löytynyt, ja molemmat hevoset aristelivat sen verran kavioitaan ilman, että parhaaksi katsottiin, että ne jäivät talliin. Bambikin kerkesi tulla vasta seuraavana päivänä kengittämään hevoset. Lopulta Daw ja Kat päättivät tehdä tuntilistaan muutoksia ja laittaa parille kokeneelle ratsastajalle alleen Daisyn. Tunnit menivät hyvin, lukuun ottamatta Tompan livistysyrityksiä, sekä Toscan säikähtämistä, kun jotkut seuraavan tunnin ratsastajista juoksivat maneesiin täyttä vauhtia.

Viikonloppuna oltiin ensimmäinen työviikko saatu päätökseen, joten koko talliporukka päätti tehdä jotain kivaa yhdessä. Tallista valittiin muutama hevonen, mikä oli kyllä helpommin sanottu kuin tehty, sillä kaikki halusivat oman hoitohevosensa mukaan. Lopulta päätettiin arpoa mukaan otettavat hevoset.  Arpajaiset voitti lopulta Assi, Tempo, Daisy  ja Turre. Suurin osa jäi laittamaan yhteisvoimin hevoset valmiiksi, samalla kun Lina ja Iippu lähtivät Ka’n johdolla etsimään minisuksia.

Hevoset talutettiin pihalle ja sitten oli ensimmäisten vuoro koettaa hiihtoratsastusta. Emppu ja Irish ottivat ensimmäiseksi Assin. Emppu nousi Assin kyytiin ja Irish meni suksille. “Apuaa!” tyttö huusi suksien päältä, kun Assi oli lähtenyt liikkeelle, ja kaatui heti huutonsa perään.  Iippu ja Laura ottivat hevosekseen Turren, heillä meni hyvin, ja kävi selväksi, että Iipulla oli erittäin hyvä tasapaino, sillä hän  ei kaatunut kertaakaan suksien päällä! Sussulla ja Linalla ei ollut niin hyvä tuuri Tempon kanssa. Tempo ei millään ymmärtänyt, että piti mennä rauhallisesti, vaan juoksi ympäri kenttää aivan innoissaan. Tytöillä oli tekemistä herran kanssa, eikä asiaa auttanut se, että kumpikin nauroi samalla maha kippurassa. Daisyn kanssa hiihtoratsastusta pääsi ensimmäiseksi kokeilemaan Ciru ja Kate.  Kun Emppu ja Irish olivat saaneet tarpeeksensa kaatuilusta, he antoivat Assin Diibille ja Paulinalle.

Kun hoitajat olivat hiihtoratsastaneet pitkään hevosilla, Lina avasi suunsa:
“Daw ja Kat hei! Eikse ois jo teiän vuoro?” Daw ja Kathreen katsoivat epäilevästi toisiaan, mutta pian he päättivät ottaa haasteen vastaan. Hevoseksi he saivat Turren, joka oli näyttänyt kentällä Tempon lisäksi vauhdikkaita pätkiä. Kivi, paperi ja sakset -leikillä Daw ja Kathreen ratkaisivat, kumpi joutuisi suksille. Kat’lla ei ollut onnea, vaan hän joutui suksien päälle. Daw nousi Turren selkään hymyillen.
“Mee sit ihan hiljaa, mä en pysy pystyssä!” Kat parahti.
“Noo.. Ooksä valmis?” Daw kysyi ja vinkkasi silmää muille, niin ettei Kat nähnyt.
“En mä taia ikinä olla”, Kat sanoi.
“No, sit mennään!” Daw huusi ja painoi pohkeensa kiinni Turren kylkiin ja kannusti ruunan reippaaseen laukkaan.

“Pysäytä Daw!” Kat huusi epätoivoisena ja pysyi hädin tuskin pystyssä.
“Miks ihmeessä?” Daw huusi takaisin ja alkoi kääntää Turrea tiukasti vasemmalle. Tiukka käännös oli Kat’lle liikaa, ja pian nainen oli rähmällään lumikasassa. Naurun sekaisessa tunnelmassa Daw sai sanottua:
“Eihän sattunu?”  Lumihangesta kuului naurua, mutta sen jälkeen Kathreen sanoi sen mitä kaikki osasivat odottaa.
“Täähän kostetaan!”  Daw päätti, ettei menisi tänään suksien päälle, joten katsoi kelloa ja sanoi pikaisesti:
“Nyt sitten hevoset talliin! Kaikille loimet päälle, ja sukset vois viiä takas sinne mistä ne löyty!” Muut tottelivat käskystä. Daw tuli alas Turren selästä ja vei sen Cirun kanssa talliin. Jokainen hevonen loimitettiin kunnolla ja pian kaikki istuivat pirtissä juoden jotain lämmintä ja kertasivat päivän tapahtumia. Kathreen taisi myös suunnitella kostoaan Dawille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti